Namenite del dohodnine društvu ŠkoljkeV skladu z Zakonom o dohodnini (ZDoh-2) in Uredbo o namenitvi dela dohodnine za donacije, je Društvo za pomoč otrokom z avtističnimi motnjami Školjke upravičeno, da mu davčni zavezanci lahko namenijo do 0,5 % odmerjene dohodnine (žal študentje in upokojenci v teh obdavčitvah niso vključeni in zato te možnosti nimajo).

Boste 0,5 odstotka že plačane dohodnine donirali ali pustili v državni blagajni?
Škoda bi bilo, da ne bi izkoristili možnosti in do 0,5 odstotka od odmere dohodnine namenili upravičencu do donacij - Društvu za pomoč otrokom z avtističnimi motnjami Školjke!
S tem dejanjem ne prepuščate drugim odločitev, kdo in kako bo porabil vaš denar.

Zavezancu donacija dela dohodnine ne škodi (odmera dohodnine se s tem ne bo nič spremnila), prejemniku pa izjemno koristi.
Pri donacijah iz dohodnine v resnici ne moremo govoriti o dobrodelnosti, saj zavezanci ne darujejo svojega denarja, ampak le usmerjajo sredstva, ki se jim odreče država, pomagajo pa prejemnikom donacij.

Povprečna donacija od dela dohodnine znaša 12 evrov.

Če davčni zavezanec DURS-u izrecno ne posreduje zahteve za namenitev dela dohodnine, gre ta delež v državni proračun.

Davčni organ upošteva veljavne zahteve, s katerimi razpolaga na dan 31. decembra leta, za katero se dohodnina odmerja. Zahteva velja do trenutka, ko davčni organ prejeme novo zahtevo ali preklic zahteve.

Zahtevo o namenitvi dela dohodnine lahko oddamo na pristojnem davčnem uradu oziroma izpostavi:

Potrebujete naslednje podatke:
Ime oz. naziv upravičenca: Društvo za pomoč otrokom z avtističnimi motnjami Školjke
Davčna številka: 20781512
Odstotek (%): 0,5

Lahko pa enostavno in hitro izpolnite spodnji obrazec z zahtevo za namembo dohodnine, ga natisnete, podpišete in pošljete na vaš davčni urad oziroma izpostavo.

V kolikor vam je lažje, lahko izpolnjen obrazec natisnete, izpolnite potrebne podatke, podpišete ter pošljete na sedež društva:
Društvo za pomoč otrokom z avtističnimi motnjami Školjke, Zemljičeva ulica 22, 2000 Maribor
in mi ga bomo z veseljem poslali pristojnemu davčnemu uradu oziroma izpostavi.


Hvala za vso podporo in pomoč, ki nam jo namenjate!